Poker

Sådan satser og better du i poker

Ud over de mange former for poker er der også flere oddsvarianter. I denne artikel bruges hold’em som spilformat – men denne gang ved hjælp af de forskellige typer for sats, fast-limit, pot-limit og no-limit.

For at gøre det lidt enkelt og lidt lettere at forstå, så antager vi et hold’em-pokerspil med en lille blind på $ 1 og en big blind på $ 2. Mens de tre forskellige strukturer for sats bogfører det samme beløb, vil du se en stor forskel i, hvordan spillerne vil spille på grund af de forskellige sats.

 

Fast grænse

I en fast grænse, som navnet antyder, begrænses spillerens valg af, hvor meget man skal satse, og det fastlægges af indsatsen. Ved brug af vores eksempel på $ 1 og $ 2 persienner, har spilleren “under pistolen” tre muligheder.

Han kalder muligvis $ 2 big blind.

Han kan hæve, men har kun tilladelse til at rejse $ 2, da grænserne er faste.

Han kan folde og sætte denne hånd og vente på en ny aftale. Han kontrollerer muligvis ikke, da formålet med persiennerne er at skabe den indledende handling.

Hvis nogen ønsker at hæve, kan de kun gøre det i trin på $ 2.

 

Spil i fast grænse

Efter den første indsatsrunde leverer forhandleren floppen. Spillere er stadig begrænset til en maksimal indsats på $ 2 og forhøjelser på $ 2. Imidlertid fordobles satsbeløbet ved drej og flod, så i vores eksempel vil satset nu være på $ 4. Disse er kendt som ‘big bets’. Der er ikke et valg om at satse hverken $ 2 eller $ 4. Hvis man nu ønsker at satse, skal beløbet være $ 4 og hæve skal være på $ 4. Faktisk kaldes et fast grænsespil med blinds på $ 1 og $ 2 et $ 2- $ 4-spil på grund af, at de tidlige indsatsrunder er begrænset til $ 2 og de sidste to runder, der fordobles, begrænses til $ 4.

I spil med fast grænse har hver satsningsrunde normalt et maksimalt antal tilladte forhøjelser, som generelt er begrænset til tre. Hvis der er et bet, kan det normalt kun hæves tre gange, hvorefter alle spillere skal kalde eller folde. I et $ 2- $ 4-spil ville det højeste en spiller kunne satse på de første to vædderunder være $ 8 og $ 16 på tur og flod, hvis bettet var begrænset. Det er værd at påpege, at nogle spillesteder tillader mere end 3 forhøjelser pr. indsatsrunde, så sørg for at kende husreglerne, før du sætter dig ned og spiller.

Det antages generelt, at den primære strategi for en fast grænse hold’em-pokerspil understreger vigtigheden af ​​værdibetingelser.

 

Pot Limit

I pot limit-spillet bestemmes det beløb, en spiller kan satse på, af størrelsen på potten. Deraf kommer navnet på pot-limit. Når størrelsen på potten vokser, kan størrelsen på indsatserne også stige. Lad os gennemgå et eksempel ved hjælp af de samme indsatser på $ 1 og $ 2 blind struktur, som vi gjorde i limit play.

I pot limit har den første spiller til venstre for big blind de samme muligheder som spilleren i fast grænse med hensyn til kald, hævning eller foldning. Forskellen ligger i, hvor meget han kan rejse. Kald ville simpelthen svare til $ 2 bogførte big blind. Foldning kræver intet andet end at smide dine kort. Hvis spilleren ønsker at hæve, kan han hæve i alt $ 7.

 

No limit

No limit hold’ems navn siger det hele – der er ingen grænse undtagen størrelsen på persiennerne. Ved stadig at bruge den samme blinde struktur som $ 1 og $ 2, kan den første spiller, der handler, kalde, folde eller hæve. Forskellen fra de to andre strukturer er, at en spiller kan hæve et minimum af størrelsen på big blind, men hans maksimalt tilladte indsats er kun begrænset til de chips, han har foran sig ved bordet (det beløb, han startede hånden med). Hvis der har været en indsats på forhånd, ville det minimale hævebeløb være størrelsen på den forrige indsats. For eksempel, hvis en spiller satser $ 50, og den næste spiller ønsker at hæve, skal han satse mindst $ 100. Dette er det samme som i pot limit, men med en stor forskel er der ingen maksimalgrænse.

For at bruge et ekstremt eksempel til at demonstrere det dynamiske ved denne type af sats, så lad os forestille os en spiller i det samme $ 1 small blind og $ 2 big blind-spil, der tilfældigvis har $ 10.000 foran sig. Handlingen er på ham, og hvis han ønsker at spille, skal han mindst kalde $ 2, men han kan vælge at samle hele $ 10.000.

Husk, at selv om denne spiller er blevet all in for $ 10.000 – er det virkelig kun $ 200 – hvilket er det samlede beløb, som den anden spiller kan satse. Han kan ikke vinde penge, som en anden spiller ikke har, og vice versa. Poker spilles altid ved bordindsatser, og bordindsats betyder, at du kun kan satse det beløb, du har foran dig, når hånden begynder.

 

Konklusion

Oddsvariationerne, der er beskrevet i denne artikel, er anført i rækkefølge af spænding, fare, risiko og belønning. Den første variation, den faste grænse, er mere sikker end en af ​​de andre to på grund af den grænse, der kan satses. Som du kan se, så kan både pot limit og no limit virke afskrækkende, da beløbene, der er sat og hævet, kan eskalere meget hurtigt. Som du måske foretrækker, så bliver det et spørgsmål om smag. Nogle foretrækker den glatte, afslappende tur i en karrusel, mens andre foretrækker adrenalinsuset, der tilbydes af en rutsjebane. Det handler derfor om, at du skal gøre op med dig selv, hvilken type af sats, du vil gå efter. Der er ikke nogen regler for, hvad du må, og hvad du ikke må. Så længe du føler dig tilpas med det, så er det lige, som det skal være.

Du kan altid prøve dig frem og se, hvad der passer dig bedst.

Most read

Load more