Poker

Termer i poker

Måske er du allerede opmærksom på mange pokerrelaterede ord og termer, men der vil også være mange, som du måske ikke helt forstår, især hvis du er nybegynder i spillet. I årenes løb har poker genereret mange unikke termer og vendinger, som man kun forstår, hvis man er en garvet pokerspiller.

I denne artikel vil nogle af de mest gængse og unikke ord blive beskrevet, så du bedre kan forstå, hvad dine modspillere eller venner snakker om. Det kan muligvis hjælpe dig til at spille bedre poker, da du vil have en noget større forståelse for, hvad der forgår ved bordet – og hvad de andre siger om dig eller de øvrige spillere. Det hele vil give mere mening for dig.

 

Ordliste over pokertermer

All-in – Når en spiller vælger at sætte alle sine chips i puljen, vil man sige, at han er all-in. Denne spiller deltager ikke i flere bets, som er over sit all-in-beløb. Der oprettes en sidepotte til de andre spillere. All-in-spilleren er kun berettiget til hovedpotten.

Ante – En lille tvungen indsats, som alle spillere skal placere før en deal. En ante bruges i stud poker versus blinds som i hold’em. Antes er også almindelige i turneringer på de senere niveauer.

Bagdør – En hånd, der er lavet ved bagdør, kræver både vendekort og flodkort for at udgøre hånden. Et eksempel ville være at have en tre flush efter floppen, og man har brug for to mere af den samme dragt for at fuldføre sin flush. Dette kaldes også runner.

Bad Beat – En god hånd, der er slået af en bedre hånd, der ellers var langt bagud, men ramte et uafgjort.

Big Slick – Dette er kaldenavnet for de kort, der indeholder Ace King.

Blinds – Dette er de obligatoriske bets, der er foretaget af de to første spillere til venstre for dealer-knappen. De kaldes også de små og store blinds.

Bluff – Her laver man et bet uden at have den bedste hånd. Det gør man i håb om, at modstanderen vil folde, og du vinder potten.

Kaldestation – En spiller, der kalder for ofte, er en kaldestation. Udtrykket bruges ofte på en nedsættende måde, da disse spillere kalder uden de rigtige pot odds. De rammer ofte vindende hænder, hvilket frustrerer andre spillere.

Kortets tale – Den bedste hånd bestemmes af, at hver spiller vender deres kort med ansigtet uden erklæring. Værdierne på kortene taler derfor for sig selv.

Check Raise – Dette gør man for at tjekke, hvornår det er din tur, efter en anden satser for at hæve denne spillers sats.

Æsel – En modstander der spiller dårligt og ser ud til at smide sine penge væk.

Double Belly Buster – Dette er en hånd med to indvendige lige træk.

Drawing Dead – Dette er træk, hvor uanset hvilket kort du får, så vil du tabe.

Fisk – Det samme som æslet. En spiller, der spiller spillet dårligt.

Flop – Efter den første indsatsrunde uddeles tre community boardkort, som også er kaldet floppen.

Gutshot – Et indvendigt lige træk med kun fire outs.

Heads-up – Her er en spiller mod en enkelt modstander.

Implierede odds – Dette er en udvidelse af pot odds og repræsenterer forholdet mellem det samlede beløb, du forventer at vinde, hvis du fuldender din hånd til det beløb, du har brug for at kalde for at fortsætte. Mens pot odds er en nøjagtig beregning, inkluderer implicit odds noget gætarbejde og noget viden om dine modstanders tendenser.

Isolere – At hæve med det formål at tvinge andre til at folde i håb om at kunne spille heads-up mod en enkelt modstander. Dette er at isolere ham.

Monster – En meget stærk hånd, der næsten helt sikkert vinder.

Muck – At folde din hånd er at narre den. Bunken med døde kort kaldes mucken.

Nødder – Baseret på brættet er det den bedst tilgængelige hånd. En uovervindelig hånd kaldes ofte “Brazils” og “en lock”.

Ud – En ud er et kort, der forbedrer din hånd til vindende status.

Pocket rakets – Et par ess i din hånd i hold’em.

Pot odds – Forholdet mellem mængden af ​​penge i puljen og det beløb, det koster at kalde det aktuelle væddemål. Hvis potten har $ 100, og det koster dig $ 20 at kalde, lægger potten dig 5 til 1 odds.

Quads – Udtrykket til fire af samme art – f.eks. ”Han havde quad Kings”.

Rags – Henviser til et værdiløst kort. Rags er normalt små bordkort i hold’em.

Rainbow – Tre eller fire boardkort i forskellige dragter. Hvis en flopp indeholder tre forskellige dragter, siges det, at det er en regnbue. Hvis drejet er et kort i den fjerde dragt, er en flush ikke mulig.

River – Det femte og sidste community boardkort blev uddelt i hold’em.

Sandbag – Skjul styrken på din hånd ved langsomt at spille den tidligt for at tjene flere penge senere i hånden. Det er en vildledende sag at øge profitten.

String Bet – Dette er et ulovlig træk, der opstår, når en spiller ikke mundtligt erklærer sin intention om at hæve, men lægger chips til at kalde og derefter når tilbage til sin stak for at få flere chips til at hæve.

Tilt – En spiller, der har mistet sin disciplin og spiller for løst og er meget aggressiv i et desperat forsøg på at vinde en pulje siges at være på tippet. Dette skyldes normalt en række dårlige rytmer, der har frustreret spilleren.

Ture – Afviger fra et sæt. Ture forekommer, når to af samme rang er på tavlen, og du har en anden af ​​dem i din hånd. Årsagen til, at det adskiller sig fra et sæt, er, at kun en person kan holde de tre kort til et sæt, mens to personer kan have de samme ture, når to af dem er på tavlen.

Drej – Det fjerde community board kort blev delt mellem floppen og floden.

Under pistolen – Det siges, at den første spiller til venstre for dealer-knappen, der skal handle først, er under pistolen.

Most read

Load more