Poker

Om at bluffe i poker

Lad os sætte fokus på bluffing i poker. Det er den ene del af pokerstrategien, som alle tror, de forstår – også selv om de ikke er pokerspillere. Helt kort kan bluffing forklares som bedrag, der bruges til at få en svag hånd til at se stærkere ud, end den er.

Hvordan får man så succes med bluffing? For det første skal du vide, hvornår du skal tage det brug. Der er seks generelle overvejelser, du bør gøre dig, inden du beslutter dig for at bluffe: dine modstandere, dit image, håndens væddemål, din position, håndens styrke og spillets størrelse. Lad os dele dem op hver for sig.

 

Dine modstandere

I sidste ende vil det være dine modstandere, der bestemmer, om dit bluff bliver en succes. Hvis du satser, og modstanderen folder, så fungerer dit bluff, og du bliver vinderen. Hvis du satser, og modstanderen kalder dit bluff, så vil dit bluff være mislykket.

Hvordan kan du kontrollere, hvad din modstander gør? Hvad kan du gøre for at påvirke modstanderen opførsel?

Der er rigtig mange typer af pokerspillere, og du skal sørge for at vælge den rette modstander til dit bluff. Ideelt set foretrækker du kun en enkelt modstander at bluffe, men der vil være tidspunkter, hvor et bluff skal arbejde imod en hel lineup. I langt de fleste tilfælde vil det dog være en mod en. Derudover skal du ikke gå efter en dårlig modstander – for han eller hun vil aldrig folde, og så vil dine bluffs være spildt arbejde. Gå efter en dygtig spiller, som er opmærksom på dine træk, for så vil han være til at snyde.

Langs disse huskeregler bør du også tage din modstanders historik med i dine betragtninger. Nogle spillere har måske haft en rigtig dårlig session, og det vil tydeligt kunne mærkes på deres spillestil. Typisk vil de give deres stak væk ved et ethvert træk, og det giver ikke gode muligheder for dine bluffs. Hvis din modstander derimod har vundet en stor stak og stabler sine chips, så tænker han sandsynligvis mere på at bevare den stak, og han vil derfor være et udmærket mål for dit bluff.

 

Dit image

Dit image spiller en ret stor rolle i, hvorvidt dit bluff bliver en succes, og du skal være opmærksom på, hvad dit image er, for at kunne udnytte det. Hvis du bliver set som en stram spiller, så vil dine væddemål formentlig blive set værende stærke. I dette tilfælde vil der være større chance for, at dine bluff lykkes. Hvis du derimod opfattes som en lidt vild spiller, der kaster om sig med sine chips, så vil dine bluffs med stor sandsynlig mislykkes, da du vil blive kaldt. Tag derfor altid dit image med i dine overvejelser, og lav dine bluffs i overensstemmelse med dette.

 

Oddshistorik for hånden

Spil ses ikke i et vakuum, de ses derimod som en del af en fortælling. For at lykkes mod de skarpe modstandere, så skal din indsats passe ind i den fortælling, for at de andre tror på dig.

 

Et eksempel på et bluff efter en troværdig ”Jeg lavede flush på floden” -fortælling. I et relativt stramt $ 2-5-spil hævede din tidligere modstander en dyb stak og hævede til pre-flop til $ 20. Du, også med en dyb stak, kaldet med klør-ess og ruder-dronning. Floppen kom spar-konge, spar-dronning og hjerter-otte. Din modstander satsede $ 35, og du ringede. Drejningen var ruder-seks – det gjorde bordet til klør-konge, klør-dronning, hjerter-otte og spar-seks bordet. Din modstander satsede $ 50, og du kaldte. Floden var klør-to. Din modstander tjekkede. Du satser $ 100. Historien er fortællingen om et flush draw, der forvandles til et flush, når flodkortet rammer. Din handling før floden fik det til at se ud som om, du faktisk ramte en flush på floden.

 

Styrken af ​​din hånd

Rene bluffs, altså når en hånd absolut ikke har en chance for succes, medmindre modstanderen folder, giver dig selvfølgelig ikke særlig stor chance for at vinde penge. Så er der bluffs, som er kombineret med hænder, som har mulighed for at udvikle sig. Disse bliver ofte kendt som ”semi-bluffs”. Man kan også se dem som bluffs, hvor man har en back-up plan – det er en måde at vinde, selv om man ikke vinder direkte via et bluff.

Lad os se på et eksempel for semi-bluffs. Det er floppen. Du har hjerter-ess og hjerter-knægt. Floppen er spar-konge, hjerter-dronning og hjerter-otte. Det kan du vælge at tro på, for på den ene side har du intet. Hvis din modstander folder, så vinder du. Det ville i den grad være en succesrig bluff, hvis det skete. Men selv om din modstander kalder, så har du chance for at ramme en ti’er eller et hjerte på sving eller flod og vinde på den måde.

Som du kan se med eksemplet, så er en bluff med en back-up plan (altså kendt som en semi-bluff), bedre end bare en ren bluff. Så husk endelig at tage det i betragtning, når du overvejer, om du skal bluffe eller ej.

 

Din position

Det er vigtigt at overveje den position, du er i i forhold til de resterende spillere eller spillernes hånd. Typisk vil du kunne se, hvordan din modstander reagerer på brættet, før du tager beslutningen om at bluffe eller ikke. Dette gør også en sen position bedre end en tidlig position, hvis du gerne vil bluffe. Hvis modstanderen tjekker, kan du generelt antage, at han eller hun er svag og satser. Hvis du derimod er den første, der skal satse eller tjekke, så har du ikke fordelen ved at se modstanderens reaktion på brættet.

Når det kommer til poker, så er der også ting, der altid er sande. Nogle gange er det bedre at bluffe fra en tidlig position. Det kan for eksempel være i en situation, hvor du har en dygtig modstander, der er klar over, at bluffing typisk er mere sandsynligt fra en sen position. Derfor vil du have større sandsynlighed for at narre ham til at folde en overlegen hånd, hvis du satser i en tidlig position.

 

Størrelse på sats

Det er på ingen måde vigtigt at tænke på størrelsen af din indsats, når du bluffer. Ideelt set vil du gerne satse det mindste beløb, der er nødvendigt for at få din modstander til at folde. Men hvad er det beløb helt præcis?

Umiddelbart ser det ud til, at desto mere du satser, desto større chance er der for, at din modstander folder. I praksis er dette dog meget sjældent. Det er bedre at tænke over scenarier, hvor modstanderen højest sandsynlig ikke vil kalde. Og så vil du forsøge at komme så tæt på det scenarie som muligt.

Her er der nogle eksempler. Potten er $ 100. Floppen har savnet dig. Din modstander har kontrolleret, hvilket indikerer hans eller hendes svaghed. Som tommelfingerregel vil en indsats på 50% af potten generelt være nok til at få en modstander til at folde, hvis han ikke har slået hånden og ikke er uafgjort. Der er generelt ikke behov for at satse mere end $ 50 i denne situation for at skubbe din modstander ud af sin hånd. Selvfølgelig kan enhver situation være anderledes. Hvis du har grund til at formode, at din modstander er på en slags uafgjort, kan en større indsats, måske en på størrelse med potten, være nødvendig for at få ham til at folde. Hvis du kender din modstander som værende særlig stram, kan en endnu mindre indsats være nok – måske så lidt som $ 25.

Her er et andet eksempel. Det er floden. Potten er $ 300. Du har læst din modstander for et flush draw. Floden er ikke velegnet, så flush er ikke mulig. Din modstander tjekker. Hvis du har læst din modstander korrekt, er der ingen måde, han kalder et væddemål af nogen størrelse. På den anden side har du intet, så du kan ikke risikere at kontrollere det. Du kan sikkert satse så lidt som 25% af potten og forvente en fold. Hvorfor risikere mere, hvis han har vildledt dig? Hvis han kommer over toppen, kan du lægge din bluff uden at have mistet mere end $ 75 på bluffen.

 

Konklusion

Der er et tidspunkt, hvor det kan lykkes med bluffing, og det kan være en kompliceret sag. Alligevel falder begyndere ofte i fælden, hvor de bluffer alt for meget. Det er vigtigt, at du overvejer alle faktorer i denne gennemgang, inden du forsøger dig med at bluffe.

Hvis du er ny i poker og kun lige er begyndt, så er det bedst at undgå fristelsen i form af bluffing. Det er en god ide at studere poker og bluffs nærmere og blive klogere på succesrige pokerstrategier. Når du kombinerer denne viden med værdifulde spilleroplevelser, vil kunsten at bluffe blive helt naturlig for dig. Når det først sidder på nethinden, så vil du uden tvivl få nogle succesfulde oplevelser med poker, og dine modstandere vil i den grad få respekt for, hvor god du er til det. Så det er bare med at komme i gang.

Most read

Load more