Poker

Lær reglerne til poker

Kortspil er sjove. Uanset om de foregår på nettet eller i virkeligheden. Heldigvis har du mulighed for at spille kortspil hele døgnet rundt på din computer. En typisk favorit for mange er poker. Det er et virkeligt populært spil, som spilles over hele verden. Måske derfor findes det også i flere forskellige varianter. I nedenstående vil du finde de mest gængse poker regler. Så er du nemlig godt klædt på til at spille poker, uanset hvilken variant, du måtte foretrække. Held og lykke.

De mest basale poker regler

Poker er et strategisk kortspil, hvor du både på internettet, og i virkeligheden, har mulighed for at vinde rigtige penge. Der spilles med 52 almindelige spillekort, og der kan deltage mellem 2 til 12 deltagere. Som nævnt findes der flere varianter af poker, men typisk følger pokerreglerne overordnet den struktur, som gennemgås i de følgende afsnit.
Hvis du ønsker at lære endnu mere om poker regler, kan du læse mere lige her: https://pokerregler.nu/

Begyndelsen

Først skal der indbetales en såkaldt Ante eller Blind. Det er en form for gebyr, eller påtvungen indsats, som alle deltagere skal betale. Først herefter kan spillet påbegyndes. Gebyret vil afhænge af, hvilken variant af poker, du spiller. Herefter får alle spillere et bestemt antal kort. Hvor mange kort vil igen afhænge af, hvilken variant af poker, du spiller. Nogle kort vil være såkaldte lukkede kort, og andre kort er åbne. Ved nogle varianter af poker er der også fælleskort. Det er kort, som deles af alle deltagerne i spillet.

Runderne

Under poker afholdes der mindst én, og ved nogle varianter flere, indsatsrunder. Hvis du eksempelvis spiller varianten kaldet Texas Hold’em, vil der blive givet flere kort undervejs i spillet. Til slut vil spillet blive afgjort med en afsluttende indsatsrunde kaldet showdown. Her vil spilleren med den stærkeste hånd vinde hele puljen. Når spillet er slut, flyttes dealerens (altså den, der uddeler kort) position én gang til venstre. Dette er for at sikre, at alle spillerne får lov til at give kort og betale eventuelle påkrævede blinds.

Meldingerne

Når du spiller poker, skal du gøre dig en del strategiske overvejelser. Af de vigtigste kan nævnes:

  • Bør du spille med i den hånd, som du har fået?
  • Hvornår bør du satse?
  • Hvornår bør du bluffe?

Alt efter hvad du beslutter dig for, har du mulighed for at give en melding til de øvrige deltagere. Hvis du spiller efter de mest gængse poker regler, vil du typisk have mulighed for at melde følgende ud:

Fold. Her vælger du at smide dine kort. Det kan både være i begyndelsen af spillet, ligesom det også kan ske undervejs. Når du folder, mister du alle de penge, som du på daværende tidspunkt har smidt i puljen.

Check. Når du melder check, sender du turen videre til den næste spiller. Det er en mulighed, som du kan kan bruge, når der endnu ikke er blevet foretaget en indsats i runden. Hvis der allerede er lagt en blind eller Ante, vil det blive betragtet som en indsats. Og så vil du ikke have mulighed for at melde check.

Bet. Hvis du er den første spiller, der gør en indsats i en runde, så bliver det kaldt for bet. Her er det værd at huske, at hvis der indgår blinds, er det ikke muligt at melde bet. Det skyldes, at der allerede er en indsat på bordet.

Call. Du kan melde call, hvis du vil satse et beløb, der svarer til den seneste indsats i samme runde. Du vælger altså at satse det samme, som deltageren før dig.

Raise. Hvis du vil forhøje den foregående indsats, kan du raise. Her skal du først lægge et beløb, der svarer til det allerede satsede. Derefter kan du lægge et beløb oveni. De øvrige deltagere skal herefter satse det samlede beløb, hvis de stadig ønsker at deltage i runden.

All-in. Det er en helt særlig melding, som du kun kan benytte, hvis du spiller no-limit poker. Her går du ind med alle dine chips i den nuværende pulje. Der er altså ikke mere at gøre før showdown, da du ikke har flere chips at satse med.

Positionerne

Når du spiller poker, er der en lang række positioner, som du kan indtage alt efter. Positionerne er afhængige af, hvor du sidder ved pokerbordet.

Small Blind er den spiller, der indbetaler det mindste startbeløb. Denne sidder til venstre for buttonpositionen.

Big Blind er den spiller, der indbetaler det højeste startbeløb. Ofte det dobbelte af Small Blind.

Under The Gun er den første spiller til at melde ud i en indsatsrunde.

Middle Position er, som navnet også antyder, den eller de spillere, der sidder i midten ved bordet.

Cut Off er den næstsidste spiller til at melde ud i en indsatsrunde.

Buttonpositionen er den person, der giver kort. Ofte vil denne position være markeret med en lille knap. Det er også derfra, navnet stammer. Buttonpositionen er den sidste spiller i indsatsrunden.

Håndrangering

Som nævnt er det den stærkeste hånd, der vinder i poker. Derfor er det nødvendigt, at du forstår håndrangering i poker.

Den stærkeste hånd, i alle varianter af poker, er en Royal Flush. Denne hånd består af de fem højeste kort i samme kulør.

Den næststærkeste hånd er en straight flush. Den består af fem kort i samme kulør, som kommer i rækkefølge efter hinanden.

Herefter kommer fire ens. Som navnet antyder, er det fire ens kort. De må gerne være af forskellig kulør, men skal være den samme slags kort. Som eksempelvis 9’ere.

Herefter kommer fuldt hus, også kaldet Full House. Det er en kombination af tre kort af samme værdi, og så et par. Eksempelvis tre 5’ere og så to konger.

Derefter kommer en flush. Det er en kombination af fem kort i samme kulør, som ikke er i samme rækkefølge. Eksempelvis fem forskellige hjerter.

Herefter kommer en straight. Det er fem kort i numerisk rækkefølge, men ikke i samme kulør.

Derefter kommer tre ens kort. Det kan eksempelvis være tre ens 5’ere.

Herefter kommer to par med numerisk ens kort. Eksempelvis to 5’ere og to 8’ere.

Til sidst kommer ét par. Det er to numerisk ens kort. Eksempelvis to 5’ere.

Skulle det ske, at ingen af spillerne har én af de nævnte kombinationer, vinder spilleren med det højeste kort på hånden. Hvis to spillere har samme højeste kort, vil puljen blive delt.

Most read

Load more