Poker

Rangering af pokerhænder

I denne artikel vil du blive klogere på det første og vigtigste trin om, hvordan man spiller poker ved at lære de vigtigste pokerhåndrangeringer. På den måde får du en god forståelse for de kort og sammensætninger, som du bør være opmærksom på. De er altid gode at kunne udenad i poker.

Helt kort kan det siges:

  • En standard pokerhånd består af fem kort.
  • Hver pokerhånd rangeres i en bestemt rækkefølge.
  • Jo højere rang, jo mindre er det statistisk sandsynlighed for at få den.
  • Jo højere rangeringen af ​​din hånd er, jo bedre, da to par altid slår et par, og en flush altid slår en lige.
  • Når to eller flere spillere har en hånd i samme rang, er der flere måder at bestemme den bedste hånd på.

Forhåbentlig giver alle disse punkter perfekt mening ved slutningen af denne artikel – vi har også lavet en finsk hjemmeside som handler om alle de pokerhænder som findes – siden hedder pokerisäännöt.fi og er på finsk.

Pokerhænder (fra bedst til værst)

Sørg for at være meget opmærksom og huske pokerhåndrangeringerne. Lad os starte med den bedst mulige hånd i poker.

Royal Flush

Royal Flush

En Royal flush består af fem kort i samme farve, i rækkefølge fra 10 til ess. Husk, at alle dragter er ens i poker. Hvis to eller flere spillere har en royal flush ( hvilket er meget usandsynligt), deles puljen. Det vil sige, at spillerne deler gevinsten.

Straight flush

Straight flush

Fem kort af samme farve i rækkefølge. Dette eksempel viser en høj straight flush fra Knægten. Hvis to eller flere spillere har en straight flush, er det den højeste, der vinder. For eksempel slår en høj straight flush fra Dronning en Knægt høj straight flush. Dette minder meget om en Royal flush. Det skyldes, at en Royal flush faktisk er et ess højt straight flush – men det får sin helt egen rangordning.

Fire af en slags

Fire af en slags

Denne hånd indeholder fire kort med samme rang. Dette eksempel viser fire 8’ere plus en 5’er (husk at alle pokerhænder skal have fem kort). Hvis to eller flere spillere har fire ens, vinder den højeste værdi (f.eks. fire 9’ere slår fire 8’er). Hvis to eller flere spillere deler de samme fire, hvilket kan ske, når man bruger community-kort, afgøres vinderen af ​​det femte kort. Så en spiller med fire 8’ere og en 6’er ville slå en spiller med fire 8’ere og en 5’er.

Fuldt hus

Fuldt hus

Et fuldt hus indeholder tre kort i samme rang plus et par. I dette eksempel kan du se tre 10’ere og et par 7’er. Værdien af ​​de tre matchende kort bestemmer styrken af det fulde hus. Så tre Knægte med et par af 7’ere ville slå denne eksempelhånd. Hvis spillere deler de samme tre kort, hvilket er muligt, når man bruger community-kort, tages der højde for parrets styrke. Så tre 10’ere og et par 8’ere ville slå denne eksempelhånd.

Flush

Flush

Et flush er fem kort af samme farve i enhver rækkefølge. Eksempelet viser en dronning med høj flush. Hvis to eller flere spillere har en flush, vinder spilleren med det højest rangerede kort. Hvis spillerne deler det samme høje kort, bestemmes det af værdien af ​​henholdsvis 2., 3., 4. og 5. kort.

Straight

Straight

Denne hånd indeholder fem ikke-velegnede kort i rækkefølge. Eksemplet viser en konge høj straight. I tilfælde af uafgjort bestemmes den bedste straight af det højest rangerede kort. En straight bestående af 8, 9, 10, J, Q, ville tabe til eksempelhånden. Men en straight bestående af 10, J, Q, K, A, ville vinde. Bemærk også, at et ess kan bruges som det lave kort til en straight af A, 2, 3, 4, 5.

Tre af en slags

Tre af en slags

Dette er tre kort af samme rang og to ikke-relaterede kort. Eksemplet viser tre 4’ere. Tre 5’ere ville slå vores eksempelhånd, tre 6’ere ville slå tre 5’ere osv. Hvis spillere deler de samme tre kort, tæller værdien af ​​det højeste ikke-relaterede kort og værdien af ​​det andet ikke-relaterede kort.

To par

To par

Her gælder det to kort, der matcher rang, med yderligere to kort af en anden rang plus et ekstra kort. I tilfælde af uafgjort vinder det højeste par. Hvis spillere deler det samme højeste par, vinder værdien af ​​det næste par. For eksempel ville et par ess og et par 6’ere slå den viste eksempelhånd.

Et par

Et par

En parret hånd indeholder to kort med matchende rang plus tre ekstra kort. Parrets værdi bestemmer, hvem der vinder i tilfælde af uafgjort.

Højt kort

Højt kort

Hvis en hånd ikke falder ind i nogen af ​​ovennævnte kategorier, bedømmes den på værdien af ​​det højest rangerede kort blandt de fem. I dette eksempel har vi en hånd, der er dronning. Hvis spillere deler det samme højeste kort, går det til værdien af ​​2., 3., 4. og endda 5. kort, hvis det er nødvendigt. En hånd af dronning, 10, 9, 5, 4, ville slå eksempelhånden.

Fællesskabskort

Som du allerede nok har bemærket, så består en pokerhånd af fem kort. I mange variationer af poker kan spillerne vælge mellem mere end fem kort. For eksempel får spillere i Texas Hold’em to private kort, men kan også bruge de fem community-kort, der er tilgængelige for alle spillerne. Dette udgør i alt syv kort, men hver spiller skal vælge deres bedste fem kort for at skabe den bedst mulige hånd.

Konklusion

Hvis du ikke fuldt ud forstår pokerhåndrangeringerne, så er det en god idé at læse hele listen igen. Det er vigtigt, at du ved, hvilken hånd der slår hvilken. Hvor god en pokerhånd er, er selvfølgelig meget afhængig af hvilken type pokerspil, du spiller, og andre faktorer. Det kommer for eksempel an på antallet af andre spillere, du spiller imod.

Det er vigtigt at forstå, at du først lærer den sande styrke ved en pokerhånd, når du får erfaring med at spille spillet. Det er derfor en god idé, hvis du hurtigst muligt bare kaster dig ud i spillet, da det giver dig den bedste forståelse for spillet. Selvfølgelig er det altid smart at lave sin forberedelse, men i sidste ende vil du få allermest ud af at prøve det af.

Så hvis du lærer nogle af nøglerangeringerne, så er du allerede rigtig godt på vej, og derefter vil resten komme af sig selv.

Most read

Load more