Poker

Reglerne i Omaha Poker

For mange af de pokerspillere, der starter med at spille Texas Hold’Em, vil senere finde interesse for Omaha Poker, og det er typisk det næste spil, man sætter sig for at lære.

 

Overvejer du at begynde at spille denne pokervariant? Så kan du i denne guide lære alt, som du behøver at vide som begynder.

 

Hvad er Omaha Poker?

Jo mere du spiller poker, jo oftere vil du høre, at Omaha Poker er det spil, man bør spille, hvis man ønsker den bedste action og ønsker at udfordre de bedste spillere.

 

I de seneste 10 år er Omaha Poker blevet den mest populære variant af poker. Der er faktisk nogen, der går så langt, at Omaha Poker er ved at overhale populariteten ved Texas Hold’Em og derved er tæt på at blive det mest spillede spil i verden.

 

En del spillets succes og popularitet skyldes dets regler. I langt de fleste pokerspil er de grundlæggende som Texas Hold’Em, og det gælder også for Omaha Poker. Det betyder derfor også, at hvis du kender det ene spil, så vil du nemt kunne spille det andet også.

 

Når det gælder Omaha Poker, så er der forskellige undervarianter. De alle har deres egne specifikationer og dedikerede spillere. De to mest populære varianter er Pot-Limit Omaha (PLO) og Omaha Hej-Lo.

 

Denne guide til hvordan man spiller Omaha Poker fokuserer med på Pot-Limit Omaha (PLO), der er et af de mest spillede spil, og det er formentlig den nemmeste version af spillet at lære, hvis du starter som nybegynder.

 

Sådan spiller du Omaha Poker

Hvis du ønsker at spille Omaha Poker, så har du brug for et 52-korts dæk med franske kort. Medmindre du spiller et gammeldags spil med bønner, knapper og øre, så har du også behov for nogle pokerchips, en dealer-knap og blinds-knapper. Derudover kræver et spil Omaha Poker to til ti spillere for at kunne begynde.

 

Ligesom det gør sig gældende i andre pokerspil, så gælder det også i Omaha Poker, at handlingen med en hånd kræver adskillige budrunder og en kombination af private og community-kort.

 

Den første ting, du har brug for at huske, når det kommer til at lære Omaha Poker, er navnet på de forskellige faser, der udgør en hånd.

 

  • Pre-flop: Dette er den indledende indsatsrunde. Nogle spillere er forpligtet til at placere en indsats, mens de andre spillere kan tage beslutning om, hvorvidt de vil kalde, folde eller hæve.
  • Flop: Dette er den anden spillerunde. De spillere, der stadig er i hånden, beslutter, hvordan de vil handle, når dealeren placerer de første tre community-kort på brættet, hvor forsiden er opad.
  • Drejningen: Dette er den tredje indsatsrunde. De spillere, der stadig er i hånden, beslutter, hvordan de ønsker at handle, når dealeren placerer endnu et community-kort på brættet, hvor forsiden også er opad.
  • Floden: Dette er den sidste indsatsrunde. De spillere, der stadig er i hånden, beslutter, hvordan de skal handle, når dealeren placerer de sidste fem community-kort på brættet, med billedsiden opad.
  • Showdown: I denne fase afslører spillerne, der stadig er i hånden, deres kort.
  • Preflop-handling: Big Blind (BB) og Small Blind (SB) lægger deres indsatser på bordet, så handlingen kan starte. Dealeren fordeler fire kort til hver spiller, alle med billedsiden nedad. Som du vil se senere, er dette en af ​​de vigtigste forskelle mellem Omaha og Texas Hold’Em Poker.

Lige så snart alle kortene når de respektive spillere, begynder den første vædderunde. Den første spiller, der handler, er den til venstre for Big Blind (bordposition: ‘Under the Gun’ eller UTG). Handlingen fortsætter med uret, indtil den når Big Blind.

 

Alle spillere har følgende muligheder:

 

  • Kalde: De sætter en indsats svarende til størrelsen på Big Blind (eller den højeste indsats, der blev placeret foran dem, i tilfælde af at nogen i hånden besluttede at hæve).
  • Hæve: De øger indsatsen, hvilket gør det dyrere for andre spillere at forblive i hånden.
  • Folde: De giver kortet tilbage og forlader hånden.

 

 

The Flop

Dealeren placerer tre kort på brættet, hvor alle er med billedsiden opad. Dette er den første af en serie på fem, som spillerne skal bruge til at opbygge deres endelige pokerhånd.

 

Så snart de tre kort er på bordet, begynder en ny vædderunde.

 

Flop-indsatsrunden er identisk med den foregående.

 

Vend

Dealeren placerer endnu et kort på brættet, igen med forsiden opad. Alle spillere, der stadig er i hånden, går ind i en ny vædderunde, der udvikler sig nøjagtigt som den foregående.

 

Floden

Dealeren placerer det sidste community-kort på bordet, med billedsiden opad, og en ny indsatsrunde følger efter dette.

 

Hvis der stadig er to eller flere spillere i hånden, fortsætter handlingen til det sidste kapitel (Showdown).

 

Showdown

Spillerne i hånden vender mindst to af deres egne kort og bruger dem i kombination med en af ​​de fem på brættet til at opbygge en femkorts pokerhånd.

 

Spilleren med den højeste pokerhånd er den, der vinder hånden og tager potten ned.

 

Og det er ved dette punkt, de fleste nybegyndere får problemer.

 

Spillere, der lige er begyndt at lære at spille dette spil og ikke er alt for fortrolige med Omaha-pokerreglerne, har en tendens til at lave en masse fejl, når det kommer til at bygge fem-korts hænder. Den mest almindelige PLO poker-fejl, som folk begår, når de lærer at spille Omaha-poker, er at glemme, at de er nødt til at bruge mindst to af de fire hulkort til at opbygge deres sidste hånd.

 

Hvor kan man spille Omaha Pokerspil online?

Som du måske havde forventet for et populært spil som Omaha poker, finder du PLO-spil på alle de store pokersider online.

 

Alle ‘must-have’-pokerrum tilbyder et rigtig godt udvalg af PLO-spil med masser af begyndervenlige og gratis spil. Du skal blot vælge en af dem og registrerer dig, og så er du klar til at spille Omaha Poker. Husk endelig de regler, der er beskrevet ovenfor, ellers kan det godt blive en hård og forvirrende start. Men det bedste er også at prøve det af, for der lærer du også en hel masse meget hurtigt.

Most read

Load more