Poker

Grundlæggende viden om sats i poker

Poker spiller altid ved bordindsatser, og det betyder helt konkret, at du kan satse det beløb, du har foran dig, når hånden begynder. Det er også helt normalt, at en spiller på et tidspunkt løber tør for penge undervejs i en hånd. Hvis du har flere penge end en af de andre spillere, så betyder det ikke, at du kan satse dem ud af potten, fordi de andre spillere ikke har råd til at kalde dit sats. Hvis det var tilfældet, så ville spilleren med flest penge altid vinde, hvis han eller hun satsede på alle sine chips. Det ville der i bund og grund ikke være ret meget sjov i.

I denne artikel bliver all in-sats beskrevet, så du ved, hvordan du skal håndtere disse. Der er nemlig ret mange overvejelser, og der er mange ting, man skal have styr på, før man kan mestre denne type af sats.

 

All in sats

Når en spiller vælger at sætte alle dine chips i puljen, så vil han eller hun kaldes en ”all in”. Det er vigtigt at vide, at en spiller aldrig kan blive sat ud af en pulje, fordi han eller hun altid har mulighed for at kræve alle sine chips For eksempel kan en spille gå med $ 50 all in, og alle foldes bortset fra en spiller, der kun har $ 30 tilbage:

 

Figur 1

Denne spiller kan i dette tilfælde ikke matche $ 50-indsatsen, men han eller hun kan også vælge at gå all in for sine sidste $ 30. Når der ikke er andre spillere involveret, får den første spiller det uovertrufne $ 20-spil tilbage (det vil sige hans spil er $ 30 snarere end $ 50). Dette er illustreret i figur 2 nedenfor:

 

Figur 2

I dette eksempel vinder den kortere stak potten, men overskuddet $ 20 returneres til spiller 5.

Hele pointen med dette er, at spillere kan tage alle ekstra penge tilbage, når en anden spiller er all in for mindre, når ingen andre har kaldet. Det samme gælder et ekstremt eksempel på ingen grænser, hvor en spiller muligvis vil satse $ 10.000 i et $ 1 / $ 2-spil. Nedenfor er der et eksempel, hvor det er foldet til big blind, der har $ 10 tilbage i sin stak.

 

Figur 3

Spilleren har $ 12 i alt og kan tydeligvis ikke matche $ 10.000 – men han kan gå all in. Hvis han gør det, vil spilleren med $ 10.000 tage $ 9.988 tilbage. Der vil ikke være flere sats, da der jo ikke er noget tilbage at satse. Efter floppen vinder spilleren med den bedste hånd $ 25 potten ($ 12 fra hver plus de små persienner $ 1).

 

Sidepotter

Det kan være noget mere kompliceret, når der er mere end to spillere involveret i en hånd. Det er tilfældet, hvor der oprettes en sidepotte for de andre spillere, og eventuelle yderligere indsatser kan ikke vindes af all in-spilleren. Det skyldes, at all in-spilleren kun er kvalificeret til hovedpotten.

Se på figur 4 nedenfor, der viser tre spillere, der er tilbage i en hånd. To spillere har $ 50 hver, og en anden har kun $ 10 tilbage. I dette eksempel indeholder potten allerede $ 40 fra de foregående indsatsrunder. Spiller 5 satser på $ 20:

 

Figur 4

Spiller 6 har kun $ 10, men han kan kalde på sine sidste $ 10 (og ville derfor være “all in”) eller folde. Hvis spiller 6 beslutter sig for at gå all in for sine sidste $ 10, kan den sidste aktive spiller (spiller 7), der har $ 50, vælge at kalde, men han skal kræve $ 20, som er den oprindelige indsats, eller han kan vælge at hæve. Hvis han kalder, oprettes der en sidepotte, som det er vist i figur 5 nedenfor:

 

Figur 5

Hovedpotten indeholder nu $ 70, som består af de eksisterende $ 40 i potten, plus $ 10 x 3. Spiller 6 er “all in” og kan kun vinde denne hovedpotte. Der oprettes en sidepotte, der indeholder de ekstra $ 20, og kan kun vindes af de spillere, der har bidraget til denne sidepotte (spillere 5 og 7). Det næste kort vil blive uddelt, og yderligere sats kan finde sted. Eventuelle yderligere indsatser føjes til denne sidepotte, og ikke til hovedpotten. Spillere 5 og 7, som har bidraget til sidepotten, kan vinde sidepotten og hovedpotten, hvis deres hånd slår “all in” -spilleren. Hvis spiller 6 har den vindende hånd efter den sidste indsatsrunde, vinder han $ 70-potten, men sidepotten vindes af enten spiller 5 eller spiller 7.

 

Konklusion

Der har været en hel del information i denne artikel, som for nybegyndere kunne være forvirrende. Så snart du begynder at spille poker, bliver du hurtigt bekendt med disse typer af sats, fordi de forekommer meget ofte. Nogle gange kan der være masser af forskellige sidepotter i løbet af en hånd, der involverer mange forskellige spillere – hvad enten det er limit, pot limit eller no limit poker. Dette skyldes, at ikke alle har den samme mængde chips – og spillere, der har færre chips end en modstander, kan ikke vinde mere fra en spiller, end de bidrog selv. Den vigtige ting at huske er, at en spiller aldrig kan blive sat ud af hånden, fordi han ikke har nok til at kalde.

Forhåbentlig har du fået en masse brugbar viden om all in-sats, som du kan videre med dig i dit næste spil. Det kan være svært at holde styr på de mange fifs inden for poker, men med tiden vil det sidde på rygraden. Derfor handler det om, at du skal ud og prøve det af i dine spil, for på den måde lærer du det bedst. Man kan læse nok så meget om pokerstrategier, men hvis du ikke får det brugt, så vil det sjældent blive en flydende del af dine spil. Så prøv at se, om du kan huske noget af det, og så er det bare at bruge det.

Most read

Load more