eSport

iGaming er langt fra kun for mænd – her er nogle af de største og bedste kvindelige spillere

Man kan nemt fristes til at tro, at iGaming udelukkende er en mandsdomineret verden. Der er da også mange mænd, som slår deres folder inden for iGaming. Når det er sagt, så findes der også mange kvinder inden for feltet. Kvinder, som absolut formår, at give mændene kamp til stregen. Her en introduktion til nogle af de dygtigste kvindelige spillere inden for forskellige nicher.

Photo by Mateo Vrbnjak

Canadiske Scarlett dominerer galakserne

En kvinde formår for alvor at mestre krigsstrategier og dominere galakser. Canadiske Sasha Hostyn, som i iGaming-verdenen går under dæknavnet Scarlett, topper listen over de bedste spillere i det konkurrenceprægede og komplicerede Starcraft 2. Spillet som er kendt for at udfordre begyndere og ikke være for sarte sjæle.

Faktisk er Scarlett verdens bedst betalte kvindelige professionelle gamer. Hendes totale indtjening er på knap 300.000 USD, hvilket vidner om det enorme antal spillere, hun har udkonkurreret og vundet over gennem tiden. Hun har slået sine folder og skabt opsigt under store turneringer i blandt andet Sydkorea og Las Vegas. Ret poetisk er det, at Scarlett vandt ‘Sponsor Me’-turneringen, hvilket vil sige, at hun i starten nåede til tops uden hold eller sponsor.

Flere har forsøgt at sætte fokus på det faktum, at Scarlett er transkønnet. Selv har hun altid givet udtryk for, at hun håber, at e-sportsfans hellere vil fokusere på hendes sublime og triumferende spillestil frem for hendes baggrund. For hende er spillet, alt hvad der betyder noget. Her har vi at gøre med en vaskeægte og helstøbt gamer.

Indiske Sethi hersker over legendarisk kortspil

Inden for poker kan nævnes flere dygtige og professionelle kvindelige pokerspillere, som alle har formået at imponere på en række parametre. En af de dygtige kvinder er indiske Muskan Sethi, der til daglig udgør en del af Team PokerStars Pro. Sethi har vakt opsigt af flere grunde.

For det første har hun dystet i flere prestigefyldte turneringer og hevet betydelige pengepræmier hjem. I World Series of Poker duellerede hun med nogle af tidens største pokerspillere og formået at gå derfra med mere end 30.000 USD. Hendes samlede indtjening lyder på knap 95.000 USD. De tal kan få selv de mest garvede pokerspillere til at føle et sting af æresfrygt.

Desuden har Sethi gjort sig bemærket på at være den første kvindelige professionelle pokerspiller fra Indien. I hendes hjemland er hun gjort til ambassadør for ansvarligt spil. En del af tiden går da også med at oplyse andre om pokers status og potentiale som sport for hjernen. Ligeledes er hun fortaler for at få flere kvinder til at tilslutte sig pokerens verden og derved følge i hendes fodspor.

Photo by Amanda Jones

Østrigske Julia Kreuzer har indtaget CS og de sociale medier

I det heftige og tempoprægede skydespil Counter Strike: Global Offensive er der en kvinde, vi har skullet tage i os agt for de seneste år. Hendes fødenavn er Julia Kreuzer, men i gamingverdenen er hun bedre kendt som Miss Rage. Det navn afspejler ikke hendes person, men hendes aggressive og vovede spillestil, der formår at slå langt de fleste modstandere af pinden.

Miss Rage er oprindeligt fra Østrig, hvor hun i starten af år 2000 fik øjnene op for det populære og verdensomspændende World of Warcraft. Siden indledte hun en kærlighedsaffære med Counter Strike, og det skulle vise at være et klogt valg. I hvert fald er gamingverdenen den i dag gået hen og blevet en fuldtidsbeskæftigelse for den dygtige østrigske kvinde.

Med årene har Miss Rage ikke blot dygtiggjort sig i det hæsblæsende skydespil. Hun har også formået at kombinere spillet med de sociale medier. Her kan man følge hende live, mens hun intenst dyster mod sine modstandere. Faktisk er hun et af de helt populære gamere på YouTube, mens mere end 350K+ følger hende på det populære medie Twitch, som bringer nyheder og live streaminger fra gamingverdenen. Miss Rage har altså været kreativ i sin tilgang til gaming, og det ser absolut ud til at have givet pote.

Det er altså langt fra kun mænd, der slår deres folder i gamingverdenen. De tre omtalte kvinder og professionelle gamere er levende beviser på, at iGaming helt sikkert også er for den kvindelige del af verdens befolkning. Meget tyder også på, at flere og flere kvinder er ved at finde vej hertil.

Most read

Load more