eSport

eSport – alt du skal vide om en af Danmarks hurtigst voksende sportsgrene

Mens fodbold, tennis, motorcross og cykling er sportsgrene, som fortsat er populære blandt danske unge og voksne, er der én type sport, som for alvor er taget til igennem de seneste år – eSport.

 

Den virtuelle sportsgren er meget mere og meget andet end blot computerspil.

 

Det er en disciplin, der stiller store krav til spillerens taktiske evner, mentale ro, fingerfærdigheder, koncentrationsevne og kompetencer til at tænke logisk.

 

Herunder kan du læse mere om turneringerne og mulighederne for spil samt udvikling indenfor den populære sportsgren, der fascinerer personer af begge køn.

 

Accept og anerkendelse af eSport

I begyndelsen blev eSport i mindre grad anerkendt som en seriøs og professionel sport på lige fod med de ældre og velkendte sportsgrene. I dag afvikles der både nationale og internationale turneringer, hvor de dygtigste spillere deltager. Det er ikke kun æren og stoltheden, der spilles om.

 

Der er pengepræmier på højkant til de deltagere, som klarer sig bedst i turneringerne.

 

De mest kompetence og dedikerede computerspillere er i stand til at leve af eSport. De træner på samme måde og med samme intensitet og fokus som en elitesvømmer eller en professionel udøver på racercykel gør.

 

Mediedækningen, turneringerne og den store udbredelse af den virtuelle sport har været med til at gøre den anerkendt og accepteret som ligeværdig sportsgren i dag.

 

Sådan afvikles turneringerne

Mange, der ikke kender eSport, kunne tro, at turneringen holdes online. Sådan forholder det sig ikke i virkeligheden. Det er et vigtigt og centralt punkt, at mesterskaberne afvikles fysisk. Det er ofte stadioner eller kulturcentre, der er de fysiske rammer for de landsdækkende turneringer.

 

Her kan fans komme hen og heppe på deres idoler, og de får anledning til at se de dygtigste spillere fra ind- og udland i aktion.

 

De mest udbredte spil i turneringerne er hhv. strategi- og skydespil. Det foregår ved computer og mus, og mange spillere bærer headsets.

 

Derudover findes der en særskilt turnering for FIFA, der er det mest udbredte og ikoniske fodboldcomputerspil i verden.

 

Værd at vide om de forskellige typer af spil

Det særlige ved eSporten – og en stor del af grunden til at både piger og drenge er aktive – er muligheden for at vælge dé spil, som matcher ens personlighed og temperament.

 

Det er langt fra kun skydespil, der hitter.

 

Har du ikke prøvet kræfter med sporten før, kan det være en hjælp for dig at få et overblik over de spiltyper, som du kan gå i gang med.

 

  • RTS (RealTime Strategy): I disse spil findes der ikke runder. Spillene afvikles i realtid, og du vil typisk spille med et hold. Et af de populære spil indenfor denne genre er Starcraft II.
  • MOBA (Multi Online Battle Arena): Dette er en type spil, som mange begynder med. Din karakter i spillet er ofte en superhelt, som gradvist bliver stærkere og stærkere, des længere karakteren når, og des flere modstandere der slås ihjel. League Of Legends samt Dota 2 kunne være bud på gode spil i denne forbindelse.
  • FPS (First Person Shooters): Her følger du din karakter på skærmen i førstepersonsperspektiv. Du løber rundt, og kan se det det samme, som du ville kunne, hvis du befandt dig fysisk i den pågældende scene. Du har forskellige våben, som du gør brug af til at nedlægge dine modstandere. Counter Strike og Call Of Duty er populære spil i denne kategori.

 

Most read

Load more