Kampagner

Hvorfor bliver folk draget af Oddsets Den Lange?

”Der er så meget kvinder ikke forstår.” Hvis man har stiftet bare lidt bekendtskab med at vædde på sport, kan man ikke undgå at have set navnet Oddset i reklamefilmen med Janni Ree. Selv om humoren har ændret sig siden reklamefilmen, forbliver Oddset et af de mest afholdte spil i Danmark.

 

Den Lange, som er ejet af Danske Spil, er klart det mest populære spil, da det lokker mange danskere spillere til kuponerne hvert år. Hvis du vil forstå, hvorfor Den Lange oftest er i rampelyset, skal du læse med her.

 

Hvad er Den Lange?

Den Lange er en form for Oddset, hvilket vil sige, at man vædder på udfaldet af en sportskamp. På Den Lange kan man oddse på mange sportsgrene, hvor man får sammensat en kupon. Det er sportsgrene som fodbold, håndbold og basketball, at mange sætter deres penge på. Herefter vædder man efter 1, X og 2. Enten vædder man på, at hjemmeholdet vinder, hvilket betyder, at man har krydset af ved 1, og en sejr til udeholdet vises ved at krydse af ved 2. Tror man på, at det bliver uafgjort, skal man krydse af ved X.

 

Grunden til, at mange spiller på Den Lange, er, fordi man kan spille på alt fra amerikansk fodbold til basketball i Sydamerika. Det er dog ikke altid sikkert, at den lokale sportsbar viser en kamp fra Sydamerika. Hvis man skal følge med i, hvordan spillene falder ud, kan man følge med i disse liveresultater, hvor du hurtigt kan blive opdateret på, hvordan det går, uanset om det er i Brasilien eller på Anfield.

 

Hvordan vælger man?

Man kan både spille online eller i den lokale købmand eller kiosk. Mange vælger dog at spille online, fordi man ser de nyeste odds. Samtidig kan man spille, uanset hvor man er. Det eneste, det kræver, er, at man opretter en konto på hjemmesiden. Når man spiller på Den Lange, skal man sætte sine odds, inden kampen starter. Når man først går ind på hjemmesiden, bliver man hurtigt mødt af et hav af muligheder, som kan være overvældende.

 

Der er både odds inden for specifikke turneringer som FA Cup eller begivenheder, der ligger længere ude i fremtiden. Selv om mange oddser, inden kampen er startet, kan man også oddse undervejs. Det er dog kun i tilfælde, som hvem der bliver den næste til at score i kampen. Fordi det er mere usikkert, følger der høje odds med.

 

Mulige udfald

Når man skal spille på Den Lange, kan man gætte på, hvilket hold, der vinder, eller om det bliver uafgjort. I nogle tilfælde skal man dog vædde på en vinder i f.eks. slutrunder, hvor der skal findes en vinder. Nogle vælger vinder efter mavefornemmelsen, mens de fleste følger med i de givne odds.

 

De odds findes ved, at bookmakere fra Danske Spil ser på sandsynligheden for det givne udfald og divideres med 91, som er udbetalingsprocenten på indskuddene. Når man skal spille, kan man enten spille som systemspil eller kombinationsspil.

 

At spille kombinationsspil

Én måde at spille på er ved kombinationsspil, som også kaldes for ”lige på” og svarer til en lottokupon. Det betyder, at man spiller på én kupon, hvor man vælger en kombination af kampe, man vil spille på. De kampe skal have ens væddemål, hvor man skal spille på mindst to kampe, hvor alle odds ganges med hinanden. Selv om det er mere risikofyldt, fordi alle væddemålene skal være rigtige, kan man også ende med en stor gevinst, hvis man vinder.

 

Hvis man vil satse endnu mere, kan man derfor vælge at spille på det maksimale antal, som er otte kampe, hvor gevinsten vil stige, hvis man vædder. Det bliver dog ofte anbefalet, at man spiller kampene enkeltvis, så man er mere sikker. Men det er også klart den mere forsigtige, så man må som spiller gøre op med, hvor meget man har lyst til at satse.

 

At spille systemspil

I modsætning til kombinationsspil er systemspil mere sikre i den forstand, at man godt kan vinde, selv om man ikke gætter rigtigt på alle kampe. I stedet oddser man på kampe i systemer på flere kuponer. Det vil sige, at man f.eks. kan spille efter 2/5, som betyder, at man skal vædde på fem kampe og have to rigtige, hvis man skal vinde noget.

 

Man kan også spille efter tripler, hvilket vil sige, at mindst tre ud af fire kampe skal være rigtige. Det betyder, at risikoen er højere, men fordi kuponernes odds også bliver højere, øges gevinsten også. Der er samtidig færre væddemål på fire kuponer. Selv om systemspil derfor godt kan være mere ’sikker’ end kombinationsspil, betyder det ikke, at det ikke er lige så spændende.

 

 

 

Most read

Load more