Kampagner

Hjerterfri

Spillet ’Hjerterfri, er der rigtigt mange som associerer med spil på Microsoft pc’erne, fra 90’erne. Spillet har på en måde kultstatus, da det var et af de indbyggede spil, der kunne nydes af brugerne, sammen med 7-kabale og Minesweeper blandt andet. Er det lang tid siden, at du har prøvet at spille Hjerterfri spillet eller eventuelt vil lære det, så kan du med fordel læse med her.

 

Hvis du gerne vil spille Hjerterfri til en hyggelig spille aften med vennerne eller familien, så skal du vide at der som udgangspunkt, skal være fire deltagere for at spille. Der skal bruges et sæt spillekort, men hvor jokerne tages fra. Hjerterfri, er et populært spil som kan nydes i selskab sammen med andre. Af andre populære kortspil, er der blandt andet også ’500’ og ’Fisk’. Er du mere til casinospil, kan du overveje ’Crabs’ eller ’Baccarat’. Læs mere her og bliv klogere.

 

Sådan spiller du Hjerterfri

Hver spiller, skal have 13 kort hver. Inden en ny runde starter, skal man bytte kort med en anden spiller. Reglerne lyder sådan her:

 

Første spillerunde: Byt tre kort med venstre spiller

Anden spillerunde: Byt tre kort med højre spiller

Tredje spillerunde: Byt tre kort med modstanderen overfor dig

Fjerde spillerunde: Ingen bytning af spillekort i denne runde

Femte spillerunde: Bytterunden starter forfra som beskrevet øverst, med venstre sidemand i spillet og så videre.

 

Når spillet skal i gang, er det spilleren som har klør to som skal starte. Deltageren skal faktisk bruge klør to, i første runde. Så skal de andre deltagere spille med kort i samme kulør, hvis dette er muligt. Har spillerne ikke nogen kort i samme farve, så må spille ét enkelt kort i en anden kulør. Når første runde står på, må man ikke spille med hverken hjerter dame, eller spar dame.

 

Den spiller der har lagt kortet med højest værdi, skal nu lægge et nyt kort ned. Er der ikke mulighed for at lægge et kort ned i samme kulør efter første runde, kan man spille med hjerter. Så kan man sige, at hjerterne er åbnet.

 

Når dette er sagt, betyder det at hjerter faktisk gerne må spilles som første kort. Der er dog en undtagelse, hvis man kun har hjerter tilbage på hånden. Man må således gerne lægge disse ud, uanset.

 

Når alle kort er lagt ned, er det tid til at tælle point. Hjerter i ens stik, giver 1 point. Spar dame, tæller 13 point. Er der en spiller som både har alle hjerter, samt dame, får de andre tre deltagere 26 point hver især. Når en spiller når 100 point, er det spilleren med færrest point, som altså vinder.

 

Hjerterfri på nettet

Har du ikke lige et kortspil liggende eller mangler du makkere til at spille med, kan du jo prøve kræfter med spillet online. Der findes mange spillesider, som tilbyder Hjerterfri online. Ellers kan du søge på ’Hearts’, hvilket er den engelske definition på spillet.

 

Hvornår kom Hjerterfri til verden?

Da hjerterfri et kortspil, er det naturligvis der vi skal kigge hen først, når det kommer til spillets historie. Her skal vi faktisk tilbage til det gamle Kina. Det menes at kortspil har været til omkring år 1000, i denne del af verden. Dengang var spillekortene noget anderledes end dem som vi kender i dag, og var ofte lavet i træ. Ligeledes var symbolerne på spilleobjekterne.

 

Kortspillet kom siden hen til Europa og Mellemøsten, hvor også designet ændredes en hel del. Omkring år 1300, var der hvor kortspillet altså ramte Europa, hvor det blev ganske populært i Italien. Efterfølgende skete der yderligere udvikling med kortspillet, hvor det til sidst det var Frankrig, der satte præget designmæssigt. Det menes at være omkring 1500-tallet, hvor de velkendte spar, es, klør og ruder, kom til spillekortene.

 

Kortspil er stadig ganske populære

Selvom mange tyr til den digitale verden, når det kommer til spil, så er det bare ikke samme oplevelse som, når man spiller fysisk med sine venner eller familie. Kortspil fylder jo ingenting, og derfor er det ideelt at overveje at tage dem med i sommerhuset eller på ferien. Eller til en hyggelig spilleaften derhjemme, for den sags skyld. Udover det hyggelige Hjerterfri, kan du overveje disse kortspil, der er sjove underholdning i selskab med andre:

 

Gris: 4-10 spillere

31: 2+ flere spillere

Bridge: 4 spillere

 

Hvis du hellere vil spille med dig selv kan f.eks. du overveje 7-kabale. Der findes et hav af kortspillet muligheder, så det er bare med at undersøge spillene og reglerne, hvilket du kan finde online.

 

 

 

 

 

 

 

Most read

Load more