Casino

Sverige varsler skrappere regler for loot boxes

Det svenske forbrugerråd, Konsumentverket, har i en rapport advaret imod de potentielle farer og negative elementer som findes i udvalgte computerspil. Denne rapport er sendt til Spelmarknadsutredningen som er en gaming kommission i Sverige.

 

Rapporten indeholder en række af anbefalinger og tiltag som skulle reducere de negative effekter af gambling i Sverige.

 

Rapporten indeholder nemlig det forhold, at mange computerspillere og eksperter ser en høj grad af sammenhæng imellem det at købe/handle loot boxes i populære computerspil med gambling om penge. Selvom det at købe en loot box unden at vide om der er noget værdifuldt i den ikke i sig selv kan ækvivaleres til gambling, så vil en loot box med et værdifuldt indhold som kan veksles til penge muligvis falde ind under gaming-lovgivning i Sverige.

 

Det er nu om til Spelmarknadsutredningen at læse rapporten og afgøre om den danner basis for yderligere lovgivning omkring de populære loot boxes i computer.

 

Sveriges socialminister Ardalan Shekarabi udtaler, at det er vigtigt for regeringen at alle forbrugere er sikret og især computerspil henvendt til børn og unge har et højt ansvar.

 

Kilde: https://europeangaming.eu/portal/compliance-updates/2019/10/31/57674/swedish-government-may-implement-new-restrictions-on-loot-boxes/

Most read

Load more