Casino

Pokerregler i Texas Hold’em

Texas Hold’em er en meget populær udgave af poker. Muligvis en af dem der bliver spillet mest rundt omkring i verden. Det kan derfor være en fordel at være velbevandret i reglerne i denne pokervariant, da det muligvis er den form for poker, du oftest vil støde på.

Hvis du vil lære spillets regler, har du fundet det rette sted. Her kan du få en grundig gennemgang af spillets regler og principper. Når du har afsluttet læsningen, vil du formentlig føle dig klar til et spil Texas Hold’em og ellers kan du finde flere information via poker.io.

Det kan være vanskeligt at lære et nyt spil. Alle spil fra kortspil, brætspil til igaming er et nyt sæt regler man skal sættes ind i. Det er altid vigtigt at starte med de mest simple dele af spillets regler. Det er dog ikke blot reglerne, der er centrale i et spil som poker. Det er også afgørende, hvordan du bærer dig ad med at tage spillet på dig overfor dine modstandere. Der er en grund til, at begrebet pokerfjæs er blevet en fast bestanddel af vores sprogbrug.

For at forstå spillet, skal du først indføres i spillets sprog, og der er nogle bestemte begreber, som man ikke kan komme udenom. Derefter vil du få forklaret, hvilke sammensætninger man skal gå efter samt spillets forløb.

Centrale begreber

Der er en række begreber, der er centrale, når man skal lære de forskellige træk og muligheder i et spil poker. Det er derfor vigtigt at have en god forståelse af, hvad de forskellige begreber indebærer. Den følgende liste vil være en gennemgang af de mest centrale vendinger i poker.

Bluff

Du er muligvis allerede bekendt med dette udtryk. Det har nemlig rejst fra pokerspillets arena ind i hverdagssproget. Som et synonym for at lyve. Og bluff i poker er nemlig nøjagtigt defineret ved at få de øvrige spillere til at tro, at man har en enten god eller dårlig hånd, selvom det modsatte er tilfældet.

Blinds

Blinds er den indsats man lægger i spillet allerede inden kortene deles ud. Der er to muligheder: big blind eller small blind.

Button

Button er den, der markerer, hvem der er dealer i den pågældende runde. Button går på tur.

Call

Call indebærer, at man matcher en anden spillers indsats, fremfor at hæve den.

Raise

Som ordet indikerer, er raise, når man hæver sin indsats over de andre spilleres indsatser.

Fold

Fold betyder at man dropper de kort, man har på hånden, og venter en runde.

Pot

Pot udgør den samlede indsats, som spillerne konkurrerer om. Det er det antal af chips, der ligger i puljen, som spillets vinder får uddelt.

Stack

Det er et udtryk for den mængde chips, du har til rådighed, når du selv vil satse.

Check

Check er i princippet det samme som call, men med check satser du ikke penge.

Preflop

Preflop refererer til floppet. Preflop indebærer de indsatser der bliver lagt inden de første kort vendes, og udgør altså den første indsatsrunde.

Flop

De første tre kort på bordet vendes. De kaldes community-kort. Så sætter første anden indsatsrunde i gang.

Turn

Det fjerde community-kort vendes, og tredje indsatsrunde starter. Denne runde kaldes også fourth street.

River

Det femte og dermed sidste community-kort vendes nu, og så indledes den fjerde og sidste indsatsrunde også kaldet fifth street.

All-in

All-in indbefatter at en spiller satser alle sine chips uden at lade noget være tilbage.

Showdown

Det er den allersidste fase af spillet, hvor spillerne blotlægger deres hånd for hinanden, for at finde spillets vinder.

Der kan være begreber, der ikke indgår på denne liste, da det er et spil med så mange spillere, som kan tilføre nyt. Ovenstående er dog en rimelig grundig gennemgang af de mest centrale begreber. Med dem i baghovedet kan du formentlig godt forstå, hvad der foregår i løbet af et spil Texas Hold’em. I alt fald har det givet et grundlag for den videre forklaring.

De bedste hænder i Texas Hold’em

Som de fleste andre kortspil handler Texas Hold’em om at opnå den bedst mulige hånd. Den bedste sammensætning af de mange spillekort. Hver spiller starter med to kort på hånden, og i de fem runder spillet forløber skal hver spiller forsøge at få en af de bedst mulige hænder. De bedste pokerhænder kommer herunder rangeret i rækkefølge.

Royal flush

Består af de fem højeste kort af samme kulør. Eksempelvis hjerter es, konge, dame, knægt og 10.

Straight flush

Består af en knægt, 10, 9, 8, 7 i samme kulør.

Fire ens

Her har du fire ens på hånden. Hvor kombinationen med fire esser er den bedste.

Fuldt hus

Fuldt hus består af 3 af en slags og to af en slags.

Flush

Flush består af 5 kort i samme kulør.

Straight

Her skal du have fem kort i numerisk rækkefølge men ikke i samme kulør.

Tre ens

Tre ens kort og tre vilkårlige kort.

To par

To par er 2 kort af samme slags af to omgange.

Et par

Et par er to ens.

Højeste kort

Hvis ingen af ens kort matcher, så er det højeste kort, der tæller.

Spillets gang – de fem runder

Spillets runder og rækkefølge er som følger: prefloppet, floppet, turn, river og showdown. Det er selvfølgelig vigtigt at forstå hvad man skal fokusere på i de forskellige runder, for at få den bedst mulige hånd. I det følgende vil vi derfor dykke ned i de fem runder, der er i et spil Texas Hold’em.

Preflop

Prefloppet sætter spillet i gang. Her uddeler dealeren (personen med button) hver spiller to kort, som gives med billedsiden nedad. Det er naturligvis vigtigt, at de øvrige spillere ikke ser, hvilke kort du har på hånden. Det er de kort, du forsøger at bygge den bedste hånd ud fra. Men ingen har endnu set deres kort. Det er spilleren med small blind, som starter med at afgive indsatsen. Herefter er det spilleren med big blind, der skal lægge sin indsats. Efterfølgende kan alle spillere få lov til at se deres hånd, hvorefter de kan afgøre, hvor stor en indsats de vil lægge. Her kan de vælge at raise, call eller fold. Hvis nogle af spillerne raiser, skal de øvrige spillere tage stilling til om de vil med på den hævede indsats eller ej. Under prefloppet er det blot de to kort på hver spillers hånd, der er grundlag for spillernes indsats. Afhængig af hvor mange muligheder, den enkelte ser i sine kort, kan indsatsen være lav eller høj.

Flop

Efter prefloppet skal dealeren som hovedregel fjerne de første kort i bunken, hvorefter der skal lægges tre community-kort på bordet. De tre kort kan skabe muligheder for samtlige spillere i forhold til at skabe den bedst mulige hånd. Efter de tre kort er lagt, påbegynder en ny indsatsrunde, hvor spillerne igen skal tage stilling til om de vil give op eller spille med.

Turn

Når floppet er afsluttet, skal der vendes endnu et community-kort. Det fjerde kort kaldes turn-kortet. Når der ligger fire synlige community-kort på bordet begynder tredje indsatsrunde. Her gælder samme regler og principper som i de øvrige runder.

River

River udgør den sidste indsatsrunde, da det sidste community-kort bliver lagt. Der er nu 5 community-kort på bordet, som de enkelte spillere har til rådighed foruden de to, de stadig har på hånden. Her foregår endnu en runde, hvor nogle måske vælger at raise andre folde. Hvis alle spillere på nær en vælger at folde her, så kan spillet allerede erklæres for afsluttet. Så har den ene spiller vundet.

Showdown

Hvis ovenstående ikke er tilfældet, skal spillets vinder findes gennem en showdown. Ved showdown viser alle spillere deres kort for hinanden ved at lægge dem frem på bordet. Den spiller med den bedste hånd jf. ud fra de syv mulige kort vinder hele puljen. Den spiller, der smed den sidste indsats skal vise sine kort som den første. Det er meget usandsynligt, men hvis det sker, at der er to med lige gode hænder, så må de deles om gevinsten.

Most read

Load more