Casino

Pokerhænder i Texas Hold’em pokerspil

I denne lille artikel vil vi præsentere dig for de forskellige pokerhænder som findes i Texas Hold’em poker.

 

Der findes i alt 10 pokerhænder og disse rangerer fra højeste til lavest i et hierarki som ikke kan brydes. Så det mest grundlæggende inden du kaster dig ud i dit første Texas Hold’em pokerspil er at få styr på de forskellige hænder. Se her:

 

Royal Flush – Den bedst hånd i poker og i sagens natur den sværeste at opnå. Den består af kortene 10, knægt, dronning, konge og es i samme kulør.

 

Straight Flush – Næstbedste hånd og minder meget om Royal Flush, men her behøver kortene kun at være i en tilfældig rækkefølge og samme kulør.

 

Fire ens – Fire ens kort. Hvis der er flere spillere med fire ens, er højeste kort i hånden eller på bordet som afgør vinderen.

 

Fuldt hus – Består af fem kort i samme kulør. Rækkefølgen er underordnet. Hvis der er flere spillere med fuldt hus, så er det spilleren med de tre højeste kort som vinder.

 

Flush – Består ganske simpelt af frem kort i samme kulør. Rækkefølgen er underordnet. Hvis der er flere spillere med Flush, så vinder spilleren med det højeste kort.

 

Straight – Er en pokerhånd med frem kort i rækkefølge, men ikke i samme kulør. Es kan følge efter en konge eller kan starte en straight efterfulgt af en toer.

 

Tre ens – Er tre ens kort f.eks. tre konger. Hånden gøres færdig med de to højeste kort, som er tilgængelige.

 

To par – Er to par kort af samme slags. Det kan være to esser og to konger. Hvor det sidste kort som gør hånden færdig, er det højeste tilgængelige kort.

 

Et par – Er et par af kort f.eks. to konger. Hånden gøres færdig med de tre højeste kort som er tilgængelige.

 

Højeste kort – er den laveste pokerhånd i Texas Hold’em og er det du har på hånden, hvis du ikke har nogen af de ovenstående kombinationer. Det højeste kort afgør værdien af hånden.

 

Alle kort følger den grundlæggende rækkefølge som i andre kortspil. Det højeste kort er derfor altid esset efterfulgt af kongen, dronningen, knægten og så fremdeles. Ofte kan flere spillere sidde med samme hånd – her kigger man på det sidste kort som afslutter hånden som afgørende for hvem der vinder. Et eksempel er en Straight, hvor det er det højeste kort som afgør vinderen – en Straight fra ti til es er højere end en Straight fra ni til kongen.

 

Hvis en pokerhånd ikke består af frem kort som f.eks. fire ens. Så kigger man på det sidste kort som er det højeste kort, som er tilgængeligt. Med “tilgængeligt” kan det være et kort som en spiller sidder med på hånden eller et kort som ligger på bordet.

 

Følgende oversigt er venligst udlånt af Unibet.dk

 

Most read

Load more