Casino

Lotto fra Danske Spil

Lotteri er en udbredt spilleform, som man kan støde på de fleste steder i verden. Tilfældighederne der udgør spillet, er tilsyneladende en tiltalende for flere forskellige kulturer. Det er også ganske populært i Danmark, hvor det kaldes Lotto. Her er Danske Lotteri Spil udbyderen af lotto. Danske Spils Lotto kan dateres helt tilbage til 1989, hvor den allerførste lotto-trækning løb af stablen.

Hvad er lotto?

Lotto er et tilfældighedsspil, som handler om at gætte en række tal. Hvis man formår at ramme de udtrukne lottotal, vinder man en gevinst. Det gælder altså om at finde vindertallene. Vindertallene er altså de vilkårlige tal, der trækkes op fra maskinen en gang i ugen. Hvis man formår at gætte samtlige vindertal, kan man vinde den helt store gevinst. Du kan læse mere om lottonumre her lottonumerot.io.

Man kan enten købe lottokuponer, hvor du lader maskinen udvælge tallene for dig. Det kaldes en lynlotto. Du kan også forsøge at vælge de heldige tal selv. I så fald skal du afkrydse de tal, du mener bliver vindertallene.

Hvordan spiller man lotto?

Lotto udgøres som sagt af at gætte en række tal. Man deltager i spillet ved at udfylde en lottokupon. Kuponen indeholder 10 rækker, der hver rummer alle tallene fra 1 til 36. Udfordringen består i at udvælge de syv tal, som man mener bliver trukket op af talmængden ved næste udtrækning. Man vælger selv om man vil spille en enkelt rækker eller om man vil forsøge sig med flere endnu. Man betaler per række og prisen er på nuværende tidspunkt 5 kroner.

Der er flere måder at spille på foruden at få tallene udvalgt eller at vælge dem selv. Der er nogle, der spiller efter særlige matematiske systemer, det kaldes systemlotto. Her kan man i stedet for at spiller med 7 rækker af forskellige kombinationer af tallene fra 1-36 spille med eksempelvis 9 tal i alle de mulige variationer, det skaber.

Spiltyper

Som i de fleste spil, hvad end det er igaming eller brætspil, findes flere forskellige spiltyper i lotto. Det mest normale og almindelige lottospil, som har eksisteret siden begyndelsen er som beskrevet tidligere. Her er det de syv tal, der det centrale, og det er dem man fokuserer på at gætte. Der er dog kommet flere tillægsspil til sidenhen, som tilbyder andre muligheder for at tilføje spænding og mulighed for at vinde.

Viking Lotto

En af dem er Viking Lotto, som blev introduceret i 1993. Det var først og fremmest de Skandinaviske lande, der kunne spille denne form for lotto. Det udvidede sig senere til at indbefatte de baltiske lande og tilmed Slovenien og Belgien. Spillet består ad 6 vindertal ud af en mængde af 48 tal. Hertil kommer to tillægstal og et supertal. De fælles præmier for samtlige lande er førstepræmiepuljen og superpuljen. Det er de enkelte nationale udbydere, der ellers administrerer spillet. Hvis denne spiltype ikke klinger så velkendt, er det måske fordi, at den blev omdøbt til Onsdags Lotto i 2000 i Danmark. Det skyldes, at det er hver onsdag, vindertallene trækkes. Det blev dog ændret endnu engang i 2017, hvor man vendte tilbage til det oprindelige navn.

Jokeren

Joker er endnu et tillægsspil, som faktisk tilbydes som tillæg til flere former for lotto, og ikke kun det mest almindelige. Joker er et tilkøb, som du kan vælge, når du køber din lottokupon. Du skal betale 10 kroner ekstra for at spille med joker. Med dette tillæg får du to rækker ekstra med syv tal hver på din lottokupon. Det er blot to af tallene i rækken fra højre, der skal være identiske med de udtrukne jokertal, så vinder man en gevinst. Det er handler selvfølgelig om at ramme flest mulige, da det øger gevinsten.

Drømmegevinsten

I december 2008 blev en ekstra gevinst introduceret, nemlig drømmegevinsten. Dette tillæg udgøres af en ekstra pulje på hele 25 millioner kroner. Drømmegevinsten kunne opnås, hvis man som spiller havde syv rigtige vindertal i Lotto og desuden mindst to rigtige jokertal i samme ombæring. Det krævede meget held, og ingen vandt drømmegevinsten. Usandsynligheden gjorde at man fjernede denne mulighed allerede i 2009.

Gevinsterne i lotto

Hvis du bliver den heldige vinder af et lottospil med 7 rigtige tal, så kan du vinde alt fra 6-40 millioner kroner. Hvis du bevæger dig ned i 6 rigtige tal kan du vinde i omegnen af 100.000. Der er altså allerede et ret stort spring fra 7 til 6 vindertal. Og herfra falder gevinsten størrelse ret kraftigt. Med 4 rigtige er det blot 50 kroner, der udloddes. Denne præmie er der langt større sandsynlighed for at få, hvorfor den ikke giver det største afkast.

Most read

Load more