Casino

Her er guiden til det populære spil Keno

Hvis du ikke har hørt om Keno før, så er du nok en del af en mindre gruppe. For spillet Keno er blevet populært verden over af flere grunde: Det er nemt at lære, det er tilgængeligt mange steder, og så kan man spille, selv hvis man ikke er glad for at tage mange chancer. Uanset om du har hørt om Keno eller ej, tager det ikke længe at blive fascineret af spillet. Hvis det er dig, så læs med her.

 

Historien om Keno

Skal man kende historien om Keno, skal man kende historien om Cheung Leung. Han var kejser af Han-dynastiet for 3.000 år siden og opfandt spillet for at kunne finansiere hæren. Rygterne siger endda, at Keno var med til at finansiere Den Kinesiske Mur. På det tidspunkt bestod Keno af kinesiske symboler, hvor det i dag er tal. Da spillet nåede til USA via kinesiske immigranter, fik Vesten så åbnet øjnene op for det kinesiske lotteri.

 

Keno har fået mange spillere verden over. Det er i alt fra Danmark til Finland, hvor der bliver fulgt med i Keno udfald og sandsynligheder. I dag er det et af de mest populære lotterispil, hvor man har set vindere gå hjem med flere millioner kroner.

 

Hvad er Keno?

Keno er et talspil eller lotterispil, som på mange måder minder om Lotto eller bingo. Men modsat bingo vælger man selv tallene. I Keno går det ud på at vælge tal på en kenoplade, som består af 70 tal. Derefter skal man håbe på, at tallene bliver valgt af en maskine, som også kaldes for en ’hopper’, der tilfældigt trækker 20 tal. Til slut bliver gevinsterne udregnet ud fra antallet af væddemål, og hvor mange, der har rigtige vindertal.

 

Online vs. Offline Keno

I dag kan man både spille Keno på farten og hos den lokale købmand. Indimellem kan man også komme ud for arrangementer, hvor der bliver afholdt Keno. Keno har ikke altid været tilgængeligt på computeren, men eftersom det længe har været et folkekært spil, er det naturligt, at man også kan spille det online. Mange foretrækker at spille Keno online, da spillene foregår hurtigere, og at man ved hjælp af bonusser kan få større gevinster.

 

Sådan begynder du med Keno

Er man klar på at spille Keno, skal man først afgøre, hvorvidt man vil spille online eller offline. Men fordi det er hurtigt og nemt at spille online, kan det være et sted at starte. Når du har din Kenoplade, skal du blot vælge dine tal, og jo flere tal, jo større gevinst. Man bestemmer også helt selv indsatsen, hvor man kan vædde 5 kroner eller 100 kroner, hvis man går efter lidt mere.

 

Former for Keno

Der findes to typer Keno: MillionKeno og SystemKeno. Som navnet antyder, giver den første millionchancer. Med MillionKeno spiller du med fem rækker á ni tal. Spillet koster 25 kroner, men hvis én af dine talrækker er blandt vindertallene, får du 1 million kroner og kan dermed vinde 5 millioner kroner, hvis du er meget heldig.

 

I SystemKeno kan du selv bestemme lidt mere. Hvis du vil spille på fem rigtige tal, skal du vælge mindst seks tal. Din chance for at vinde øges, men du vil også skulle betale mere. Derfor er det et oplagt spil til den mere erfarne Keno-spiller.

 

De forskellige væddemål

I Keno findes forskellige former for indsatser, som er værd at kende, hvis man vil have en bedre spilleoplevelse:

 

  • Straight bet
  • Split bets
  • Combination ticket
  • King ticket
  • Way bets

 

Et straight bet er, hvor de deltagende vædder på op til 15 tal i ét spil. Til gengæld er et split bet, hvor spillere kan vædde på mere end ét sæt tal. Man kan også vælge at spille efter en kombination, hvor man vælger en gruppering af tal, som bliver spillet på én kenoplade.

 

Hvordan vinder man Keno?

I Keno er oddsene for, at et tal bliver trukket, 1 til 70. Men oddsene varierer efter, hvor mange tal, man vinder. Mange spillere vælger derfor et antal mellem 6 til 10 tal.

 

Der er dog ikke noget facit for at vælge den bedste kombination af tal. Nogle vælger tal med større mellemrum imellem, også selv om der ikke er noget, der beviser, at det giver bedre chancer. Men selvom der er lige så stor chance for, at der bliver trukket 12 så vel som 58, kan det godt føles anderledes, når man spiller.

 

Konklusion

Keno er et spil, som har givet gevinster på flere millioner kroner, og som er populært i mange lande. Det skyldes, at det er nemt at lære på linje med Bingo, man kan vædde blot fem kroner og stadig vinde noget, og så er det samtidig underholdende.

 

Most read

Load more